IMG 8572

En Julio Servera Viedma és un destacat Mestre Artesà Picador de Pedra de Porreres. La seva trajectòria dibuixant i tallant pedra començà als seus quinze anys de la mà del seu mestre artesà l'amo Guillem "Xisques". Més tard també formà part del Taller de Can Salvà a Palma i a Pulit i Serrat de Pedra de Porreres.

Tot I que aquest porrerenc va formar la seva família a Felanitx, la gent de Porreres el coneix bé: "Tothom em coneix per la pols" ens diu entre rialles. Tant la pedra com el marés són materials durs i de pes, però per aquest mestre això no suposa un problema: "Faig feina com ja feien els nostres avantpassats, amb les meves mans i les eines de fusteria" ens explica.

Aquest porrerenc és un mestre treballant amb peces d’un alt contingut històric i cultural: "Em van contactar per a treballar unes parets que tenen indicis que les va obrar el prestigiós Gaudí. També he tingut la sort de fer feina a pous que daten del segle XIV o inscripcions que quedaran fins a la posteritat" ens explica orgullós.

Són molts els productes i projectes que ha duit a terme aquest porrerenc en quasi quaranta anys arreu de l'illa de Mallorca, però ell ho té clar: "El projecte de l'Escrivania a Porreres va ser fascinant. Els arcs, les inscripcions i la tasca que vam fer allà per jo és de les més gratificants" ens explica el porrerenc.

Gràcies, Julio, per fer que la història i la cultura mallorquina pugui transcendir al nostre temps, i per ajudar-nos a tots nosaltres a veure la importància d'un ofici com el teu.

 

Contacte
 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 619 70 13 75

Fotografia


Instagram@cativaquerfotografia 

Facebook @cativaquerfotografia 

Pàgina Web www.cativaquer.com 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 697 38 60 86

Text

Victòria Barceló

Telf. +34 686 24 52 54

 

#art #pedra #deporreres #Mallorca  

Xipo E-commerce
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 971 647221
  • info@empresesdeporreres.com
Porreres Producte Local
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 674549301
  • deporreres@gmail.com

Me gusta la página

keyboard_arrow_up