IMG 9018

En Jaume Munar Ribot fa prop de dotze anys que va deixar les classes de filosofia per agafar el negoci familiar que van fundar els seus padrins l'any 1942. Ell és la tercera generació que regenta el negoci, ja que el seu pare, en Pep Lluís Munar Masot, també va dedicar la seva vida a la fàbrica d'embotits Munar.

"Quan els meus padrins s'encarregaven del negoci, ho aprofitaven tot del porc. Feien pernils o paté amb la part que no s'aprofitava per fer sobrassada, la pell del porc la venien per fer sabates i els cabells es venien per fer raspalls" ens explica en Jaume. A això se'n diu aprofitament de recursos!

"Nosaltres som de Felanitx, però l'any 1992 el meu pare va decidir moure la fàbrica al municipi de Porreres, on tenien més facilitats" ens explica aquest professor. Ara, Embotits Munar és una microempresa que segueix oferint un producte artesanal a través d'un procediment industrial gràcies a la seva inversió en maquinària i qualitat.

Si alguna cosa tenim clara és que el Paté Munar forma part de la identitat mallorquina, i que la història que precedeix a la família d'en Jaume no té preu: "Després de tants anys saps que ens han passat de coses! Un dia una família estrangera ens va trucar per telèfon per dir-nos que la sobrassada estava podrida, quan el que tenia era la floridura de la sobrassada artesanal. I com aquesta en podria contar moltes!" ens diu entre rialles.

Gràcies, Jaume, per seguir amb la història d'una empresa pionera a l'illa de Mallorca, i per deixar-te la pell per fer que tots nosaltres poguem disfrutar del paté o la sobrassada Munar, sense canvis, senzillament igual de bona que sempre.

 

Contacte
 

Pàgina web www.embutidosmunar.com

Facebook Embotits Munar

Carretera Felanitx 118

Porreres, Mallorca


Telf. +34 971 16 82 61

Fotografia


Instagram@cativaquerfotografia 

Facebook @cativaquerfotografia 

Pàgina Web www.cativaquer.com 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 697 38 60 86

Text

Victòria Barceló

Telf. +34 686 24 52 54

 

#sobrassada #pate #deporreres #Mallorca  

Xipo E-commerce
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 971 647221
  • info@empresesdeporreres.com
Porreres Producte Local
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 674549301
  • deporreres@gmail.com

M'agrada aquesta pàgina

keyboard_arrow_up