En Sebastià de Sa Serra és un jove porrerenc de vint-i-nou anys que es dedica a la pagesia des de fa un grapat d'anys: "El meu pare ha dedicat la seva vida a ser pagès i he crescut dins de la pagesia. Gràcies a la seva ajuda em sent amb forces per poder seguir avançant cada dia dins d'aquest món" ens explica agraït. Ara, en el seu paper de gerent dins l'empresa Pagesos de Sa Serra i Es Merca, en Sebastià fa front a tot el que li ve.

Després d'estudiar un grau mitjà d'electromecànica, aquest jove es va formar com a oficial de mecànica durant els anys següents: "Quan vaig començar a fer feina amb el meu pare, vaig començar conduint un camió. Més tard ja em dedicava al manteniment dels automòbils d'empresa, i des de fa tres anys sóc el gerent i em faig càrrec de tot i més" ens diu entre rialles.

Actualment aquest pagès gestiona tretze finques que en total acumulen setanta hectàrees, on hi cultiven tota classe de productes hortofructícoles: "Aquí duim a terme una producció integrada, és a dir, intentam que l'impacte mediambiental de les nostres plantacions sigui el mínim. De fet, totes les finques tenen un sistema de regadiu controlat, i s'aprofita tota l'aigua que s'empra" ens explica. I és que en el cas de les freses, gràcies a estar sembrades en cultiu hidropònic, es pot aprofitar l'aigua pels melons.

Tot i que la feina a fora vila pot tenir dies marcats per Tutes, mosques Suzukii o altres plagues, aquest porrerenc té molt clar que el seu futur vol que sigui al camp: "M'encantaria tenir la llibertat de poder arriscar-me amb un producte totalment nou, viatjar i conèixer com ho fan a altres parts del món i agafar idees noves".

Gràcies, Sebastià, per donar exemple a la generació de joves que hi ha al teu darrere, i per la teva incansable dedicació en què arreu de Mallorca es pugui menjar freses, síndries o fins i tot gerds de Porreres.

 

Contacte
 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 971 40 80 77 ! +34 650 07 67 13

Fotografia


Instagram@cativaquerfotografia 

Facebook @cativaquerfotografia 

Pàgina Web www.cativaquer.com 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 697 38 60 86

Text

Victòria Barceló

Telf. +34 686 24 52 54

 

#fresa #productelocal #deporreres #Mallorca  

Xipo E-commerce
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 971 647221
  • info@empresesdeporreres.com
Porreres Producte Local
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 674549301
  • deporreres@gmail.com

Me gusta la página

keyboard_arrow_up