IMG 9187

Aviat farà vint-i-cinc anys que en Llurità es dedica exclusivament a la producció i comercialització agrícola. Com el seu pare, fins a l'edat dels vint-i-set anys l'agricultura era la seva afició: "Mon pare sempre ha tengut l'espineta de no haver-se dedicat a la pagesia. I a jo no volia que em passés el mateix!" ens explica aquest porrerenc.

El sequer de l'albercoc i la verema amb altres joves són els records més bons de la seva joventut: "En aquells temps només volíem fer feina per a poder comprar-nos una moto o un cotxet. No pensaves amb res més!" ens diu entre rialles. El sequer de l'albercoc a Porreres va ser de gran rellevància durant els anys seixanta i vuitanta, però gràcies al lliure mercat i la globalització, aquest procediment tradicional va perdre volum.

Gràcies a l'herència familiar, aquest pagès va poder fer-se càrrec del cultiu de la finca de Sa Creueta, on l'any 2014 va decidir replantar els arbres fruiters que hi tenia. Ara, amb més de dos mil arbres fruiters, en Llurità aconsegueix tenir més de quinze tipus de fruites diferents, dels quals destacam l'albercoc de Porreres, o de tipus Vermell Carlet.

"La meva filla Maria ve cada estiu a ajudar-me als mercats i fa una feina extraordinària! Així i tot, ser pagès actualment no és un ofici rendible, i ella té un altre camí més profitós al davant" ens explica en Llurità. I és que, especialment la seva filla Maria, és qui li dóna una mà quan ell més la necessita.

Gràcies, Joan, per compartir amb nosaltres la realitat del teu ofici de pagès, i per fer que la gent de Mallorca pugui disfrutar els productes locals i d'immillorable qualitat de la teva terra.

 

Contacte
 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 627 46 51 62

Fotografia


Instagram@cativaquerfotografia 

Facebook @cativaquerfotografia 

Pàgina Web www.cativaquer.com 

Porreres, Mallorca


Telf. +34 697 38 60 86

Text

Victòria Barceló

Telf. +34 686 24 52 54

 

#fruita #productelocal #deporreres #Mallorca  

Xipo E-commerce
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 971 647221
  • info@empresesdeporreres.com
Porreres Producte Local
  • Plaça de la Vila, 17
  • (+34) 674549301
  • deporreres@gmail.com

M'agrada aquesta pàgina

keyboard_arrow_up